Sony promotoi Blu-raytä huumoripitoisella museosivustolla

Ilkka Ketola
25. huhtikuuta, 2007 18:15

Sony:n Euroopan osasto on avannut pilke silmäkulmassa väsätyn sivuston, jolla pyritään edistämään Blu-Ray-levyn mainetta ja menekkiä. Sonyn sivusto on nimeltään The Museum of Low Resolution eli "matalatarkkuuden museo", ja esittää Sonyn visioiman version tulevaisuudesta.
Sonyn tulevaisuudessa nykyinen standarditelevisio on unohdettua teknologiaa, joka siksi kuuluu jo omaan museoonsa. Ei liene yllättävää, että Sonyn visioissa Blu-Ray on ainoa käytössä oleva teräväpiirtoformaatti.
Englanninkielisellä sivustolla voi vierailla kolmessa näyttelyhuoneessa. Time Tunnel (aikatunneli) esittelee tiiviissä paketissa viihteen historian. Science Room (tiedehuone) taas demoaa Blu-Rayn ylivertaisuutta VHS:ään ja DVD:hen verrattuna. Viimeisenä Art of HD (HD-osaaminen) esittelee onnistuneita ja vähemmän onnistuneita tapoja toteuttaa teräväpiirtokotiteatteri.
Näyttelyiden laajuuden perusteella pääpaino on kahdella jälkimmäisellä näyttelyhuoneella, jotka ovat laajuudeltaan ja näyttävyydeltään ensimmäistä edellä. Sivusto demoaa varsin viihdyttävästi Blu-Rayn teknisiä eroja vanhempiin levyihin verrattuna sekä antaa kohtalaisen hyvä kuvan siitä, mitä teräväpiirtokotiteatteri oikein tarkoittaa.

Oman arvion Sonyn markkinointiosaston huumorintajusta voi käydä muodostamassa "museon" sivuilla osoitteessa http://www.blu-ray.sony-europe.com/main/en/intro.
Lähde:
High-Def Digest

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.