Hollywood lyö jarruja langattomalle teräväpiirrolle

Ilkka Ketola
25. huhtikuuta, 2007 19:33

Hollywoodin elokuvastudiot haluavat viivästyttää Samsungin langattomien HD-plasmojen markkinoille tuloa. Syynä jarrutteluun on huoli langattoman siirron turvallisuudesta.
Samsungilla on myyntivalmiina 50- ja 58-tuumaiset plasmaruudut, joihin kuva voidaan siirtää langattomasti 802.11n-lähiverkkoteknologiaa hyödyntäen. Markkinoille näytöt tulevat kuitenkin vasta syyskuussa, sillä Hollywood ei ole vielä hyväksynyt näyttöjen turvallisuutta, kertoo Samsungin markkinointijohtaja Bill Dickey.
Huoli ei painaisi studiota yhtä paljoa, jos näytöt eivät tukisi täyttä 1080p-tarkkuutta. Korkean resoluution vuoksi studiot haluavat kuitenkin olla täysin varmoja, ettei HD-materiaalin DRM-suojauksia voida kiertää.
Jotta näytöt ehtivät markkinoille syyskuuhun mennessä, pitäisi siunaus studioilta saada kesäkuuhun mennessä. "Teknologia on kunnossa, odotamme vain hyväksyntää", Dickey kertoo.
Neuvotteluiden yksi todennäköinen tulema on, että Samsungin näytöt alistetaan studioiden säätämille suojamekanismeille, joissa laitteet neuvottelevat keskenään. Mikäli esimerkiksi näyttö ei tue asetettua suojamekanismia, pakotetaan video huonompaan resoluutioon.
Lähde:
Ars Technica

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.