Ison-Britannian hallitus vaatii muutoksia IPRED2-direktiiviin

Kaarlo Räihä
24. huhtikuuta, 2007 9:33

EU-parlamentin käsittelyssä oleva IPRED2-direktiivi ei miellytä kaikkia ja direktiivin vastustajien joukkoon on liittynyt nyt myös Ison-Britannian hallitus.
Ison-Britannian hallitus ajaa samaa linjaa muiden direktiivin vastustajien kanssa, joiden tarkoituksena on selkiyttää direktiiviä tai estää sen voimaantulo kokonaan. Nykyisellään direktiivi koskisi käytännössä kaikkia, sillä nykyisellään tekijänoikeuksien suojaamiseen tarkoitettu direktiivi on liian monitulkintainen. Muutoksissa vaaditaan, että kriminalisointisäädökset kohdistuisivat varmuudella ja yksikäsitteisesti vain kaupalliseen piratismiin ja tuotemerkkiväärennöksiin, jolloin tavallisella kuluttajalla ei olisi pelkoa vankeusrangaistuksista ja satojen tuhansien eurojen sakoista. Tämän lisäksi tekijänoikeusjärjestöjen ja mediayhtiöiden mahdollisuus liittyä mukaan poliisin tutkimuksiin koetetaan estää.
IPRED2-direktiivi ei ole kuitenkaan tullut tyhjästä ja sen luomisessa mukana olleet tekijänoikeusjärjestöt ja mediayhtiöt tuskin jättävät asiaa tähän vaikka direktiivi hylättäisiin. Kyseisille tahoille direktiivin tuomat edut ovat huomattavat, joten on todennäköisestä että niitä puolustetaan loppuun asti.
IPRED2-direktiivistä äänestetään huomenna, jolloin selviää miten paljon viikon aikana käyty keskustelu on vaikuttanut direktiivin suosioon parlamentin jäsenten keskuudessa.
Lähteet:
Piraattiliitto
EFF

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.