Blu-ray-elokuvia myyty yli miljoona kappaletta

Kaarlo Räihä
24. huhtikuuta, 2007 11:08

HD DVD:n ja Blu-rayn välinen kilpailu käy tällä hetkellä kuumana ainakin leirien välillä ja molemmat osapuolet julkaisevat säännöllisesti omaa tuotettaan ylistäviä uutisia.
Blu-rayn uusin saavutus löytyy elokuvien myynnin saralta, jossa on saavutettu miljoonan myydyn elokuvan raja. Blu-rayn myynti lähti kunnolla käyntiin Yhdysvalloissa vasta tämän vuoden vuoden alussa ja ensimmäisen neljänneksen aikana Yhdysvalloissa myytiin 832 530 Blu-ray-elokuvaa. HD DVD:n vastaava myyntimäärä samalla ajanjaksolla oli 359 300 elokuvaa, joten Blu-ray-elokuvia myytiin alkuvuodesta yli tuplasti enemmän kuin HD DVD -elokuvia.
Blu-rayn vahvuus myynnissä näkyi myös niissä tilanteissa, joissa sama elokuva oli saatavilla sekä Blu-ray että HD DVD -levyillä. The Departed -elokuva on saatavilla molemmissa formaateissa ja Blu-ray-versiota myytiin 53 000 kappaletta ja HD DVD -versiota 31 000 kappaletta.
Yhteensä Yhdysvalloissa on myyty noin 1,2 miljoonaa Blu-ray-elokuvaa ja HD DVD:n kohdalla vastaava luku on noin 937 000 elokuvaa. Myyntiluvut on kerännyt Home Media Magazine.
Sony Pictures on tyytyväinen Blu-rayn myyntilukuihin ja Sonylla uskotaan että myynti tulee kasvamaan tulevaisuudessa huomattavasti, kun Blu-ray-soittimet yleistyvät kuluttajien parissa. Tällä hetkellä Blu-rayn suosiota on edistänyt PlayStation 3 -pelikonsolin myynti ja analyytikkojen mielestä myös suurien elokuvastudioiden tuki auttaa tilannetta, sillä Sony, Fox ja Disney eivät julkaise elokuviaan HD DVD:nä.
Lähteet:
BetaNews
Tietokone

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.