DrinkOrDien johtaja tunnusti tekonsa

Kaarlo Räihä
23. huhtikuuta, 2007 10:47

Ohjelmien piraattikopioita levittäneen DrinkOrDie-ryhmän (DoD) johtajiin kuulunut Hew Raymond Griffiths on tunnustanut tekemänsä tekijänoikeusrikkomukset Yhdysvalloissa ja hän voi saada niistä kymmenen vuoden vankeustuomion ja 500 000 dollarin sakot. Griffiths myönsi johtaneensa DrinkOrDie-ryhmän toimintaa, jonka tarkoituksena oli murtaa ohjelmistojen kopiointisuojauksia ja levittää näitä ohjelmia sitten internetin välityksellä muille ryhmille.
Todennäköisesti Griffiths ei kuitenkaan joudu vankeuteen kymmeneksi vuodeksi, sillä DrinkOrDie-ryhmän toinen johtaja John Sankus Jr sai aiemmin vastaavista rikoksista 46 kuukauden vankeustuomion.
Griffiths vietti aikaisemmin kolme vuotta tutkintavankeudessa Australiassa, jossa hän yritti estää siirtonsa Yhdysvaltoihin, mutta aikaisemmin tänä vuonna Australialainen oikeusistuin määräsi Griffithsin siirrettäväksi Yhdysvaltoihin.
44-vuotias Griffiths tunnettiin paremmin Bandido-nimimerkillä ja DrinkOrDien lisäksi hän oli mukana myös Razor1911 ja RiSC ryhmien toiminnassa. Vuonna 1999 Griffiths sanoi, ettei hän tule koskaan jäämään kiinni toiminnastaan, mutta hänet pidätettiin vuonna 2001 tapahtuneessa kansainvälisessä piraatti-iskussa. Griffithsin tuomio luetaan 22. päivä kesäkuuta.
Yhteensä 41 ihmistä on tuomittu vuoden 2001 piraatti-iskussa saatujen todisteiden avulla. 30 näistä henkilöistä on tuomittu Yhdysvalloissa.
Lähteet:
TorrentFreak
The SOP

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.