PlayStation-verkkoyhteisö kasvaa, tarjonta paranee

Ilkka Ketola
22. huhtikuuta, 2007 19:53

Sony on julkaissut ensimmäiset käyttäjäluvut PlayStation 3 (PS3) -uutuuskonsolia varten luodusta verkkopalvelusta, PlayStation Networkista. Palvelu on ehtinyt kerätä jo mukavasti yleisöä, sillä maailmanlaajuisesti palvelulla on 1,3 miljoonaa käyttäjää.
Käyttäjistä noin 600 000 on kotoisin Pohjois-Amerikasta. Pleikkariverkosta on myös ladattu kohtalaisesti sisältöä, latauksia on tehty 3,7 miljoonaa kappaletta. Sony ei tosin kertonut sen tarkemmin, mitä ladattu sisältö on ollut.
Kilpailevan Microsoftin oma online-yhteisö Xbox Live on osoittautunut erittäin suosituksi, joten verkkoyhteisön luominen on Sonylle tärkeä tavoite. Tämän vuoksi Sony vauhdittaa yhteisön kehitystä pitämällä pelipalvelun ilmaisena, toisin kuin Microsoft.
PS3:lle julkaistiin myös ohjelmistopäivitys versioon v1.7. Uuden version myötä PlayStation Store -verkkokaupasta ostettuja vanhoja PlayStation-pelejä voi nyt pelata myös PS3-konsolilla. Aiemmin pelaaminen onnistui vain PlayStation Portable (PSP) -käsikonsolilla.
Myös PSP sai ohjelmistopäivityksen. Ohjelmistoversion v3.4 myötä PlayStation Storesta ostetut PS1-pelit saa synkronoitua PS3:n ja PSP:n välillä. Pelaamisen vois siis aloittaa PS3:lla ja sitä voi jatkaa PSP:llä tien päällä.
Lähteet:
GameIndustry.biz
GameSpot

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.