Wiin voittokulku jatkuu

Kaarlo Räihä
20. huhtikuuta, 2007 10:00

Nintendon Wii-pelikonsoli on osoittautunut varsinaiseksi myyntihitiksi ympäri maailmaa. Wii on maaliskuun myydyin uuden sukupolven pelikonsoli Yhdysvalloissa. Wiitä myytiin noin 259 000 kappaletta maaliskuussa, kun Xbox 360:n vastaava myyntimäärä oli noin 199 000 kappaletta ja PlayStation 3:n myyntimäärä oli noin 130 000 kappaletta. Yhdysvaltojen myyntiluvut kerää tutkimusyhtiö NPD.
Uusien pelikonsolien lisäksi myös vanhemmat konsolit käyvät kaupaksi edullisen hinnan ja hyvän pelitarjonnan myötä. PlayStation 2:n myynti oli jopa Wiitä korkeampi, sillä konsolia myytiin 280 000 kappaletta maaliskuussa, mutta ylivoimainen ykkönen oli Nintendon DS-käsikonsoli, jota myytiin yli 500 000 kappaletta maaliskuussa. Yhteensä Yhdysvalloissa myytiin maaliskuussa pelikonsoleita ja niiden pelejä yli miljardin dollarin edestä, joka on samalla rahassa mitattuna uusi ennätys.
Wiin myynti olisi todennäköisesti ollut vielä suurempi, jos konsoleita vain riittäisi kaikille halukkaille. Nintendo ei ole ainakaan toistaiseksi kyennyt vastamaan konsolinsa kovaan kysyntään, vaan monet halukkaat eivät ole saaneet vieläkään omaa konsoliaan, vaikka Wii julkaistiin Pohjois-Amerikassa jo viime vuoden marraskuussa.
Wiin myynti on vahvaa myös Japanissa, jossa Wiitä on myyty alkuvuoden aikana yli miljoona kappaletta. PS3:n vastaava myyntimäärä on noin 380 000 kappaletta ja Xbox 360:n noin 85 000 kappaletta. Japanin myydyin konsoli on Yhdysvaltojen tapaan DS, jota on myyty alkuvuoden aikana yli kaksi miljoonaa kappaletta.
Koska pelikonsolien ja pelien myyntilukuja ei Euroopassa juuri keräillä on Euroopan tilanteen vertaaminen Yhdysvaltoihin tai Japaniin hankalaa. Suomessa Wiin myynti on käynnistynyt myös vauhdikkaasta ja Wiitä onkin myyty Suomessa jo yli 10 000 kappaletta.
Lähteet:
Tietokone
Peliplaneetta.net
NeoGAF
NeoGAF

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.