Pioneerilta edullinen Blu-ray-asema

Kaarlo Räihä
20. huhtikuuta, 2007 21:28

AV-tuotteistaan tunnettu Pioneer esitteli Pekingissä tiistaina uutta ja edullista Blu-ray-asemaa tietokoneeseen. BDC-S02 -mallinimellä kulkeva asema tuli samalla myyntiin Kiinassa 300 dollarin hintaan. Asema tulee myöhemmin myyntiin myös Kiinan ulkopuolelle, mutta Pioneer ei paljastanut tarkempaa ajankohtaa Euroopan tai Pohjois-Amerikan julkaisulle.
BDC-S02 lukee CD- ja DVD-levyjen lisäksi tietenkin Blu-ray-levyjä, joista tuettuna ovat sekä kaupasta hankitut BD-ROM-levyt että itse poltetut BD-R (kertakirjoitettava), BD-R DL (kaksikerroksinen kertakirjoitettava), BD-RE (uudelleenkirjoitettava) ja BD-RE DL (kaksikerroksinen uudelleenkirjoitettava) levyt.
Jos sama 300 dollarin hinta pysyy voimassa myös Kiinan ulkopuolella, on kyseessä selvästi edullisin Blu-ray-asema, jonka kuluttaja voi hankkia tietokoneeseensa. Aseman tärkein käyttötarkoitus tällä hetkellä on Blu-ray-elokuvien katseleminen. Valitettavasti ei ole varmaa tuleeko aseman mukana Blu-ray-elokuvien toistoon kykenevä toisto-ohjelma vai onko kuluttajan hankittava sopiva toisto-ohjelma erikseen.
Lähteet:
DigiTimes
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.