Googlelta matkapuhelin?

Kaarlo Räihä
19. huhtikuuta, 2007 18:44

Parhaiten hakukoneestaan tunnettu Google aikoo uusimpien huhujen mukaan julkaista oman matkapuhelimen. Huhuja Googlen omasta matkapuhelimesta on ollut esillä jo pidemmän aikaa, mutta DigiTimesin saamien tietojen mukaan Taiwanilainen High Tech Computer (HTC) on valmistamassa Googlen tilaamaa puhelinta. Kyseessä ei ole mikään satunnainen valmistuserä, sillä HTC on varautunut tietojen mukaan toimittamaan miljoona matkapuhelinta Googlelle vuoden loppuun mennessä.
HTC ei ole kommentoinut huhua, mutta muiden huhujen mukaan Google olisi jo tehnyt puhelimen jakelusta sopimuksen matkapuhelinoperaattori Orangen kanssa, joka myisi puhelinta Euroopassa oman liittymänsä kera.
Ennakkotietojen mukaan puhelin tukee sekä 3G- että EDGE-tekniikoita, mutta puhelin ei sisällä GPS:ää. Ohjelmiston puolella ainakin Googlen GMail- ja Maps-palvelut ovat yhteensopivia puhelimen kanssa. Puhelimen hinnoittelu ja muut ominaisuudet ovat vielä hämärän peitossa.
Alkuvuodesta Apple ilmoitti julkaisevansa oman iPhone-matkapuhelimensa kesällä. Myös Microsoftin huhutaan työstävän omaa matkapuhelinta, jonka julkistus saattaa myös osua tämän vuoden puolelle. Perinteisille matkapuhelinvalmistajille huhut eivät ole herkkua, sillä vaikka Google, Apple ja Microsoft ovat tulokkaita matkapuhelinmarkkinoilla, on kaikilla vahva brändi ja paljon rahaa, jota voi käyttää puhelimen suunnitteluun ja markkinointiin. Erityisesti iPhone on kerännyt suurta hypeä, vaikka matkapuhelinvalmistajat ja analyytikot ovat valitelleet puhelimen osittain vanhanaikaisia ominaisuuksia ja korkeaa hintaa.
Lähteet:
Engadget
DigiTimes

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.