Sony korjaa DVD-levyjensä ongelmat

Kaarlo Räihä
18. huhtikuuta, 2007 20:54

Aiemmin ilmenneet ongelmat Sonyn DVD-elokuvien kanssa korjataan, kun Sony ilmoitti vaihtavansa "vialliset" elokuvat uusiin.
Ainakin 20 eri elokuvaa on aiheuttanut ongelmia kuluttajille. Näiden elokuvien joukossa on myös kevään myyntihitti Casino Royale. Ongelmat ilmenevät elokuvan toimimattomuutena joko osittain tai kokonaan. Kaikissa näissä elokuvissa käytetään ARccOS-kopiointisuojausta, jonka uudessa versiossa olevat muutokset ovat aiheuttaneet ongelmia monille DVD-soittimille. Sonyn mukaan ongelmat on nyt korjattu levyjen uusissa painoksissa.
ARccOS-kopiointisuojausta on käytetty jo parin vuoden ajan ja sen toiminta perustuu levylle lisättäviin virheisiin, joiden on tarkoitus hankaloittaa levyjen kopioimista, mutta sallia elokuvan katselu. Tavallisen DVD-soittimen pitäisi kiertää virheelliset kohdat ja toistaa elokuva normaalisti, mutta ARccOS:in uuden version myötä monet soittimet eivät ole onnistuneet tässä. ARccOS ei kuulu DVD-Videon määrityksiin, vaan se on kehitetty myöhemmin suojaamaan DVD-elokuvia kopioinnilta, koska CSS-suojauksen murtumisen jälkeen kaikki DVD-elokuvat pystyi kopioimaan helposti levyltä toiselle.
Ongelmia on ilmennyt Toshiban ja Harman Kardonin DVD-soittimien lisäksi myös Sonyn omilla DVD-soittimilla. Vaikka ongelmallisten soitinten määrä on pieni, ei se lohduta kuluttajaa, jonka soittimessa juuri ostettu tai vuokrattu elokuva ei suostu toimimaan.
Monille tapahtuma on tuonut mieleen Sonyn rootkit-sotkun, jossa CD-levyillä ollut kopiointisuojaus aiheutti murheita kuluttajille. Sony joutui vaihtamaan kyseiset CD-levyt pois kuluttajilta ja samalla Sony määrättiin maksamaan vahingonkorvauksia aiheutuneista ongelmista.
Lähteet:
Video Business
Ars Technica

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.