HD DVD -soittimia myyty yli 100 000 kappaletta Yhdysvalloissa

Kaarlo Räihä
18. huhtikuuta, 2007 16:41

HD DVD:n edustajat ovat ilmoittaneet, että Yhdysvalloissa on myyty yli 100 000 HD DVD -soitinta. Laskuissa eivät ole mukana kuin tavalliset HD DVD -soittimet, joten Xbox 360:n HD DVD -asemat ja tietokoneiden mukana tulevat tai erikseen ostetut asemat eivät sisälly mukaan myyntimäärään. HD DVD -soittimia ja elokuvia on ollut markkinoilla vuoden verran ja tämä on ensimmäinen kerta kun soittimien myyntitilastoja julkaistaan virallisesti kummaltakaan leiriltä. Määrällisesti Blu-ray -elokuvia toistavia laitteita on kuitenkin reilusti enemmän markkinoilla, koska Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoleita on myyty Yhdysvalloissa yli miljoona kappaletta. Laitekannan moninkertainen ero ei kuitenkaan näy elokuvien myyntimäärissä, joten formaattien välinen taistelu ei ole vielä ohitse.
Formaattien välisen kilpailun lisäksi laitteiden ja elokuvien suosiota syö korkea hinnoittelu. Halvin HD DVD -soitin maksaa tällä hetkellä noin 400 dollaria ja halvin Bly-ray -soitin (PlayStation 3) noin 600 dollaria. Halvimmat DVD-soittimet maksavat noin 30 dollaria. HD DVD- ja Blu-ray -elokuvat ovat vastaavasti yli 50% kalliimpia kuin vastaavat DVD-elokuvat.
Toshiban Yhdysvaltojen markkinoinnista vastaava Jodi Sally sanoo, että HD-A2-soittimen myynti on noussut huomattavasti viimeisen kuukauden sisällä, kun soittimen hinta laski alle 400 dollarin. Toshiban soittimet tuntuvatkin kiinnostavan kuluttajia, sillä HD-XA2 ja HD-A2 -soittimet löytyvät Amazon-verkkokaupan kymmenen myydyimmän soittimen listalta.
Euroopassa ja Suomessa tilanne on toisenlainen, sillä HD DVD- ja Blu-ray -soittimia ei juuri ole myynnissä. Kuluttajalle helpoin ja edullisin tapa nauttia HD DVD- tai Blu-ray -elokuvista on hankkia Xbox 360 -pelikonsoli ja HD DVD -asema tai PlayStation 3 -pelikonsoli.
Lähteet:
High-Def Digest
BetaNews

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.