Teinipoika juksasi YouTuben poistamaan videoita

Ilkka Ketola
16. huhtikuuta, 2007 19:36

15-vuotias australialainen teinipoika onnistui hämäämään YouTubea ja sai palvelun poistamaan satoja videopätkiä tekeytymällä Australian yleisradion edustajaksi. Poika lähetti YouTubelle itse laatimansa ja allekirjoittamansa kirjeen, jossa hän kehotti poistamaan suosittujen australialaisten komediasarjojen pätkiä palvelusta.
Pian tempauksen jälkeen Australian yleisradion eli Australian Broadcasting Corporationin (ABC) oikeat lakimiehet ottivat poikaan yhteyttä. Poika pyysi tekojansa anteeksi.
ABC ei ilmeisesti ole ryhtymässä kovinkaan radikaaleihin toimiin kolttosia tehneen pojan päänmenoksi. "Kaikki tekevät tyhmyyksiä 15-vuotiaana", kertoi ABC:n televisiokomediaosastoa johtava Courtney Gibson radiohaastattelussa.
"Arvostamme pojan anteeksipyyntöä ja jatkamme viikon mittaan asian selvittelyä hänen kanssaan", Gibson jatkoi. Gibson kertoi myös, ettei vielä ole selvillä, mikä sai pojan ryhtymään tekoihinsa.
YouTube ei kontrolloi sitä, millaista sisältöä palveluun ladataan. Jos joku kuitenkin vaatii materiaalin poistoa esimerkiksi sen loukkaavan luonteen tai tekijänoikeuksien vuoksi, poistaa YouTube kyseisen aineiston.
Lähde:
Yahoo

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.