Microsoft: Xbox 360 voi naarmuttaa levyjä

Lauri Jämsä
16. huhtikuuta, 2007 19:18

Microsoft on antanut lausunnon koskien Xbox 360 -konsolinsa rakenneongelmaa. Ongelma koskee erityisesti joulukuussa 2006 valmistettuja pelikonsoleita, jotka on varustettu TSST:n DVD-asemilla. Pyörivää levyä tasapainottavan osan puutteen takia osan konsoleista on raportoitu naarmuttavan alkuperäiset pelilevyt lukukelvottomiksi.
Hollantilaisen kuluttajavalituksiin keskittyvän Kassa-nimisen televisio-ohjelman tekemän naarmuuntumistestin jälkeen Microsoft onkin ottanut viimein kantaa ongelmaan myöntäen sen olemassaolon mahdolliseksi. Ohjelmassa demonstroitiin esimerkkipelikonsolin naarmuttavan levyjä, vaikka laitetta käytettiin ohjeiden mukaan vakaissa olosuhteissa.
Microsoft kertoi lehdistötiedotteessaan muun muassa seuraavaa: "Koska emme olleet osallisina Kassan suorittamissa testeissä, emme pysty vastaamaan tuloksiin kovinkaan tarkasti. On kuitenkin mahdollista, että levyihin ilmestyneet naarmut ovat tulleet normaalissa käytössä. Ei kuitenkaan ole merkkejä siitä, että Kassan testeissä ilmenneet ongelmat koskisivat suurta konsolimäärää.
"Tottakai meille on tärkeää, että asiakkaamme pystyvät nauttimaan parhaista mahdollisista pelikokemuksista, tämän takia otammekin nämä testitulokset hyvin vakavasti. Xboxin omistajien, jotka uskovat levyjensä naarmuuntuneen Kassa-ohjelmassa kuvatulla tavalla, kannattaa ottaa meihin yhteyttä. Tutkimme konsolin ja korjaamme sen tarvittaessa. Tulemme informoimaan Xboxin omistajia myös naarmuuntuneiden levyjen mahdollisesta vaihdosta.

Lähteet:
CD Freaks
QJ.NET

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.