Uusi iPod tukemaan langatonta kommunikointia?

Kaarlo Räihä
15. huhtikuuta, 2007 22:32

Huhut uuden iPod-soittimen uusista ominaisuuksista eivät ota laantuakseen. Kosketusnäytön lisäksi eniten keskustelua herättää soittimen langattomat verkko-ominaisuudet, jotka ovat tuttuja Microsoftin Zune- ja SanDiskin Sansa Connect -mediasoittimista. Tämän hetkisten tietojen mukaan uudet iPodit tulee valmistamaan Foxconn ja langattoman verkko-ominaisuudet toteuttaisi Universal Scientific Industrial, joka toimittaa soitinta varten 802.11b ja 802.11g standardeja tukevia piirejä.
Langattoman verkon avulla käyttäjät voisivat siirtää kappaleita iPodiinsa ilman USB-kaapelia ja parhaassa tapauksessa käyttäjät voivat ladata soittimeensa musiikkia ilman tietokonetta, kunhan lähistöltä löytyy langaton verkkoyhteys internetiin. Käyttäjät voivat mahdollisesti myös jakaa lempikappaleitaan iPodin avulla toisille iPodin käyttäjille ja uuden musiikin löytämisen ohella tutustua samalla uusiin ihmisiin.
WLAN:in lisäksi myös Bluetooth on ollut esillä yhtenä vaihtoehtona langattomuuteen. Vaikka Bluetoothin tiedonsiirtonopeus on hitaampi kuin WLAN:in vastaava, on Bluetoothilla muita etuja. Tiedostojen ja musiikin siirtäminen onnistui tällöin monien muidenkin laitteiden kesken ja Bluetooth mahdollistaisi myös langattomien kuulokkeiden käyttämisen. Applen tulevassa iPhonessa on sekä WLAN- että Bluetooth -ominaisuudet, joten on mahdollista että molemmat näistä löytyvät myös uudesta iPodista.
Uuden iPodin pitäisi ilmestyä myyntiin viimeistään jouluksi, joten soittimen viralliset tiedot julkaistaan todennäköisesti kesällä.
Lähteet:
Ars Technica
Wired
Pocket-Lint.co.uk

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.