Tekijänoikeudet pois opetusministeriöstä

Ilkka Ketola
15. huhtikuuta, 2007 20:34

Paljon keskustelua herättäneiden tekijänoikeusasioiden hoitovastuu siirtyy ensi vuoden alussa pois opetusministeriöltä. Jatkossa tekijänoikeusasioita hoitaa uusi superministeriö, joka ottaa vastuulleen tehtäviä monista eri ministeriöistä.
Superministeriölle syntyy kauppa- ja teollisuusministeriöön, kun sinne siirretään opetusministeriön tekijänoikeuskysymysten lisäksi työvoima-asiat työministeriöstä ja aluepolitiikka sisäministeriöstä. Käytännössä tämä merkitsee myös sitä, että työministeriö hajotetaan.
Uuden ministeriön nimeksi tulee mahdollisesti työ-ja elinkeinoministeriö. Kauppa- ja teollisuusministerin salkku säilynee näillä näkymin Keskustan Mauri Pekkarisella.
Tekijänoikeusasiat siirretään pois opetusministeriöltä, sillä tekniikan kehitys on lähentänyt tekijänoikeuksia kauppa- ja teollisuusministeriön jo hallinnoimien teollisoikeuksien kanssa. Lisäksi opetusministeriön suhtautuminen tekijänoikeuksiin on ollut vanhankantaista, sillä ministeriö on tulkinnut tekijänoikeudet lähinnä taiteellisiksi oikeuksiksi.
Lähteet:
Yle
Digitoday
.

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.