The Pirate Bay jakamaan rahaa artisteille

Kaarlo Räihä
12. huhtikuuta, 2007 10:00

Maailman suurin BitTorrent-trakkeri The Pirate Bay on avannut yhteistyössä ruotsalaisen rock-yhtye Lamontin ja tämän managerin Kristopher S. Wilburin kanssa uuden Playble-sivuston, joka tällä hetkellä kerää mukaan niin artisteja kuin yhteistyökumppaneitakin.
Sivuston tarkoituksena on jakaa mukana olevien artistien musiikkia ilmaiseksi käyttäjille. Artistit saavat korvauksina osan sivuston mainostuloista. Artistin saamat tulot ovat suoraan sidoksissa siihen miten paljon artistin kappaleet kiinnostavat palvelun käyttäjiä. Mainostulojen lisäksi palvelun käyttäjät voivat maksaa vapaaehtoista jäsenmaksua, joka jaetaan sitten palvelussa mukana oleville artisteille.
Tulot on tarkoitus tilittää suoraan artisteille ja levy-yhtiöitä ei haluta mukaan palveluun. Tuntemattomille artisteille ja yhtyeille palvelu voi osoittautua erinomaiseksi tavaksi tienata rahaa, mutta tämä vaatii Playble-sivustolle suuria kävijämääriä.
Toistaiseksi mitään tarkempaa päivämäärää palvelun käynnistymiselle ei ole annettu, mutta todennäköisesti käyttäjät pääsevät ilmaisen musiikin pariin vielä tämän vuoden puolella.
Lähde:
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.