Xbox 360 saa näppäimistön

Kaarlo Räihä
8. huhtikuuta, 2007 17:00

Nykyisillä pelikonsoleilla voi pelaamisen lisäksi tehdä myös paljon muuta. Musiikin kuuntelu, elokuvien katseleminen ja internetin selaaminen onnistuu nykyään lähes kaikilla pelikonsoleilla. Microsoftin tulevan Xbox 360 dashboard -päivitys mahdollistaa Microsoftin Messengerin käyttämisen konsolilla ja koska konsolin ohjaimella viestien kirjoittaminen kavereille ei ole maailman nopein asia on Microsoft päättänyt lanseerata Xbox 360:lle oman näppäimistön. Kyseessä ei ole kuitenkaan standardi tietokoneen näppäimistö, vaan kyseessä on peliohjaimeen liitettävä mininäppäimistö.
Tarkemmat tiedot näppäimistöstä puuttuvat, mutta se on tarkoitus julkaista kesällä ja näppäimistössä on 47 näppäintä. Tuotekuvissa on nähtävillä skanditon näppäimistö ja tällä hetkellä ei ole varmuutta tuleeko näppäimistöstä lokalisoituja versioita eri markkina-alueille.
Näppäimistön julkaisu nostaa myös spekuloinnin Xbox 360:n mahdollisesta internetselaimesta taas esille, sillä Xbox 360 on ainoa uuden sukupolven pelikonsoli, jossa ei ole internetselainta ja näppäimistö helpottaisi huomattavasti selaimen käyttämistä.


Lähteet:
GameSpot
CVG

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.