Klipit.fi on Nelosen uusi videopalvelu

Kaarlo Räihä
5. huhtikuuta, 2007 17:17

YouTuben tapaiset videopalvelut ovat yleisiä maailmalla, mutta Suomessa vastaavien palveluiden määrä on ainakin toistaiseksi ollut vähäinen. Tilannetta paikkaa uusi Klipit.fi, jossa videoiden ohella voi myös esitellä valokuvia. Muista videopalveluista tuttu yhteisöllisyys on mukana myös Klipit.fi:ssä, joten käyttäjät voivat arvostella ja kommentoida muiden käyttäjien laittamaa sisältöä palvelun avulla.
Yksi asia mikä erottaa palvelun muista vastaavista on Nelonen, joka esittää palvelun suosituimpia videoita myös televisiossa. Käyttäjältä kysytään kuitenkin lupa videon esittämiseen televisiossa, joten käyttäjät voivat laittaa videoita palveluun ilman pelkoa 15 minuutin TV-julkisuudesta.
Mahdollisiin tekijänoikeusrikkomuksiin tullaan suhtautumaan vakavasti ja tekijänoikeuksia loukkaavat tai muuten sopimatonta materiaalia sisältävät videot poistetaan palvelusta. Tällä hetkellä palveluun voi lähettää maksimissaan 10 minuuttia kestäviä videoita, joiden koko on maksimissaan 100 megatavua. Samat rajoitukset ovat käytössä myös YouTubessa. Videoiden ilmestyminen palveluun voi kuitenkin kestää YouTubea kauemmin, sillä Klipit.fi:n resurssit eivät toistaiseksi riitä ympärivuorokautiseen palveluun ja jokainen video tarkistetaan ennen sen laittamista palveluun kaikkien katsottavaksi.
Palveluun on tulossa myöhemmin Maailmalta-osio, johon tulee suosituimpia videopätkiä maailman eri kolkista. Samoin mahdollisuus liittää palvelun videoita esim. omaan blogiin tai webbisivuille pitäisi onnistua myöhemmin. Vielä ei ole tietoa siitä tuleeko Nelonen mainostamaan omaa ohjelmistoaan palvelun kautta.
Lähteet:
Digitoday
Tietokone

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.