PSP:n hinta laski Yhdysvalloissa

Kaarlo Räihä
4. huhtikuuta, 2007 22:43

Sony on laskenut PlayStation Portable -käsikonsolin hintaa kolmellakymmenellä dollarilla Yhdysvalloissa ja konsolin uusi hinta on noin 170 dollaria. Alennus koskee konsolin Core Pack -versiota, mutta hinnanalennus tulee todennäköisesti vaikuttamaan myös Value Packin hinnoitteluun.
Kyseessä on ensimmäinen kerta kun Sony alentaa PSP:n hintaa, vaikka laite on ollut markkinoilla jo yli kaksi vuotta. Hinnan alentamisenkin jälkeen PSP on edelleen kalliimpi kuin Nintendon DS Lite, jonka hinta pyörii noin 130 dollarin tietämillä.
Hinnanalennus ei tullut varsinaisesti yllätyksenä, sillä monet kauppiaat ovat vaatineet hintojen laskemista jo pidemmän aikaa. Valitettavasti hinnanalennus ei ainakaan toistaiseksi koske Eurooppaa, jossa konsolin suositushinta on tällä hetkellä noin 200 euroa.
Hinnanalennusta on pidetty myös lähtölaskentana uudelle PSP:n versiolle ja spekulointien mukaan hintoja alentamalla Sony tyhjentäisi varastojaan ennen uuden PSP-version julkaisemista. Uusi PSP tulee kuitenkin olemaan vain ulkoinen kasvojen kohotus, joten mitään uutta ja mullistavaa ei ainakaan toistaiseksi ole näköpiirissä. Mitään tarkempaa ei ole kuitenkaan vahvistettu, joten mm. konsolin akun kesto saattaa parantua uuden version myötä.
PSP:n lisäksi myös Daxter ja Syphon Filter: Dark Mirror pelien hintaa on alennettu julkaisemalla pelit Greatest Hits -versioina, joiden myyntihinta on noin 20 dollaria.
Lähteet:
Digitoday
Seeking Alpha

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.