PlayStation 3:n myynti romahti Briteissä

Kaarlo Räihä
4. huhtikuuta, 2007 10:01

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolin myynti käynnistyi positiivissa merkeissä myös Euroopassa, mutta jo toisella myyntiviikolla konsolin kysyntä laski huomattavasti. Isossa-Britanniassa konsolia myytiin ensimmäisellä viikolla 165 000 kappaletta ja toisella viikolla alle 30 000 kappaletta. Paikallista myyntiä seuraava ChartTrack kertoi konsolien myynnin laskeneen 82 prosenttia.
ChartTrack kerää myyntitietoja noin 7 000 liikkeestä, jotka myyvät PS3-pelikonsoleita. Mukana on siis lähes 90 prosenttia liikkeistä, jotka myyvät konsoleita Isossa-Britanniassa. ChartTrack ei haluaisi julkistaa konsolien myyntiä näin lyhyellä aikavälillä, sillä se saattaa antaa vääristyneen kuvan konsoleiden kysynnästä, mutta ChartTrack julkaisi tiedot silti, koska asiaa kysyttiin heiltä jatkuvasti.
Xbox 360:n ja Wiin julkaisujen yhteydessä konsolit myytiin käytännössä heti loppuun, jolloin toisella viikolla konsoleita ei ollut juuri saatavilla. PlayStation 3:n kohdalla tilanne on Euroopassa toisenlainen, sillä konsolin julkaisun viivästyminen mahdollisti Sonylle suuremman erän tuomisen myyntiin samalla kertaa. Niinpä PlayStation 3 -pelikonsoleita pitäisi riittää kaikille halukkaille.
Itse konsolin ohella myös pelimyynti laski ja Resistance: Fall of Man ja MotorStorm pelien myynti laski yli 60 prosenttia. Tässä laskelmassa ovat kuitenkin mukana vain Blu-ray -levyinä myytävät pelit, joten ilman virallisia myyntilukuja PlayStation Storesta ei koko pelimyynnin noususta tai laskusta voi kuin spekuloida. Sony ei ole ainakaan toistaiseksi kommentoinut konsolien tai pelien toisen viikon menekkiä Europassa.
Lähteet:
Pelaajalehti.com
Gamesindustry.biz

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.