Koirat haistoivat 150 000 piraattilevyä

Lauri Jämsä
2. huhtikuuta, 2007 14:37

Malesiassa käytössä olevat 'piraattikoirat' ovat jälleen auttaneet virkavaltaa uuden ratsian onnistumisessa.
Kahdelle mustalle labradorinnoutajalle, Luckylle ja Flolle, ratsian onnistuminen oli jo toinen täyspotti. Ensimmäisessä suuressa koirien avustamassa ratsiassa saatiin takavarikoitua noin 3 miljoonan dollarin arvosta väärennettyjä elokuva- ja pelilevyjä.
Tämänkertainen löydös oli täysin koirien ansiota. New Sunday Times -lehden mukaan piratismin vastaisten joukkojen vihjeen perusteella suorittamassa ratsiassa ei aluksi löytynyt epäiltyjä piraattitallenteita, mutta Luckyn ja Flon avustuksella samaisesta kohteesta löydettiin ainakin 150 000 väärennettyä levyä. Kätkettyjen tallenteiden arvoksi arvioidaan yli 430 000 dollaria.
DVD-levyjen hajun tunnistavat koirat ovat olleet oiva apu viranomaisille, ja väärennetyt levyt paikantavia vesseleitä tullaankin käyttämään myös tulevissa operaatioissa.
Piraattipomot lupasivat ensimmäisen onnistuneen ratsian jälkeen palkkion koirien tappamisesta. Malesian viranomaiset ovatkin ottaneet uhkauksen tosissaan ja kiristäneet turvatoimia kallisarvoisten koirien turvallisuuden ylläpitämiseksi.

Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.