Cinézime aloitti elokuvien myymisen ilman DRM-suojauksia

Kaarlo Räihä
1. huhtikuuta, 2007 12:55

Ranskalainen Video On Demand (VOD) -palvelu Cinézime on aloittanut elokuvien myymisen ilman DRM-suojauksia. Aivan kaikkia elokuvia palvelu ei kuitenkaan tarjoa ilman DRM-suojauksia, mutta lähes sadan elokuvan joukosta löytyy katseltavaa moneen makuun. Cinézimen valikoima koostuu lähinnä ranskalaisista independent-elokuvista, joten kaikkia yrityksen tarjoamat elokuvat eivät välttämättä kiinnosta. Elokuvista 30 on kuitenkin ladattavissa ilmaiseksi, joten palvelun sisältöön voi tutustua ilman rahallista panostusta.
Päätöksen elokuvien myymiseen ilman DRM-suojauksia teki Cinézimen perustaja Orna Ghenassia, joka uskoo että tulevaisuudessa suurin osa elokuvista myydään ilman DRM-suojauksia. Ghenassian mielestä DRM-suojaukset eivät hillitse piratismia mitenkään, vaan haittaavat lähinnä palveluiden luomista ja kuluttajaa. Kaikki ohjaajat ja studiot eivät kuitenkaan ole toistaiseksi suostuneet elokuviensa myyntiin ilman DRM-suojauksia.
DRM-suojauksien poistaminen poistaa myös mahdollisuuden elokuvien vuokraamiseen, joten DRM-suojaamattomia elokuvia saa vain ostettua. Ennen elokuvan ostamista käyttäjän täytyy hyväksyä lisenssisopimus, jossa kielletään elokuvan jakaminen edelleen ja sallitaan elokuvan esittäminen perheelle ja ystäville. Elokuvissa ei kuitenkaan ole vesileimoja tai muita menetelmiä jäljittää levittäjää, joten elokuvien luvatonta levittäjää on hankala saada kiinni.
Cinézime ei ole ensimmäinen ranskalainen yritys, joka tarjoaa mediaa ilman DRM-suojauksia. Fnacmusic.com ja Virginmega.fr sivustot ovat myyneet tammikuusta alkaen musiikkia ilman DRM-suojauksia. Kaikkea musiikkia ei tietenkään saa ilman DRM-suojauksia, mutta monet pienemmät levy-yhtiöt ja artistit ovat hyväksyneet musiikkinsa myymisen ilman DRM-suojauksia.
Lähde:
French-Law.net

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.