Maanpäällisen digi-TV:n laatu ei riitä Canal Digitalin pomolle

Ilkka Ketola
31. maaliskuuta, 2007 11:21

Canal Digitalin toimitusjohtaja Jyri Timonen ilmaisee Digitodayn haastattelussa tyytymättömyytensä Suomen maanpäällisen digiverkon laatuun ja läpirunnomiseen "ainoana oikeana" vaihtoehtona. Timosen mukaan oikea digitaalinen TV tulee sateliitin tai laajakaistan kautta.
Canal digitalin toimitusjohtajaa vaivaa, että viranomaisten valitseman ja ylistämän maanpäällisen digi-TV:n rooli on julkisuudessa painottunut liiaksi. "Uusissa isoissa litteissä televisioissa tavallinen katsoja voi nähdä, että laatu ei riitä maanpäällisessä vastaanotossa. Se rajoittaa myös lisäkanavien määrää ja teräväpiitotekniikan esiintuloa", Timonen manailee.
Canal Digital on tarjonnut teräväpiirtolähetyksiä satelliittin kautta viime vuodesta asti. Helmikuun alusta asti tarjolla on ollut kaksi HD-kanavaa, urheiluun keskittynyt CANAL+ Sport HD ja elokuvia sekä sarjoja esittävä CANAL+ Film HD. Huhtikuussa aloittaa National Geographicin HD-kanava, ja syksyllä tarjonta kasvaa vielä 2-3 teräväpiirtokanavalla.
Canal Digital tarjoaa myös laajakaistatelevisiota yhteistyössä Elisan kanssa. Timosen mukaan sinne HDTV-lähetykset saadaan tämän vuoden lopulla.
Lähde:
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.