Nintendo taistelee Wiin mod-piirejä vastaan

Kaarlo Räihä
28. maaliskuuta, 2007 20:17

Vaikka Nintendo ei ole yleensä erikoisemmin hankaloittanut mod-piirien käyttöä pelikonsoleissaan on Wiin kanssa lähdetty toisenlaiselle linjalle. Nintendo on tehnyt muutoksia uudempien Wii-pelikonsoleiden piirilevyille, joiden on tarkoitus hankaloittaa nykyisten ja tulevien mod-piirien asennusta. Uudella piirilevyllä mod-piiri pitää juottaa suoraan erään piirilevyn piirin jalkaan ja piirin muut jalat ovat vain noin yhden millimetrin etäisyydellä juotettavasta kohdasta. Tämä hankaloittaa huomattavasti varsinkin aloittelijoiden mod-piirin asentamista ja pahimmassa tapauksessa piirin juottaminen väärin saattaa tehdä konsolista käyttökelvottoman.
WiiKey mod-piirille on jo julkaistu päivitetyt asennusohjeet ja vastaavat asennustoimenpiteet pitää tehdä kaikille mod-piireille, jotka aikoo asentaa uudella piirilevyllä varustettuun pelikonsoliin.
Nintendo on lähtenyt mukaan kissa ja hiiri -leikkiin modaajien kanssa varovaisin ottein, sillä Wiin modaamista voisi vaikeuttaa entisestään muuttamalla piirien kotelointia, jolloin johtojen juottaminen piirien jalkoihin vaikeutuisi entisestään. Myös piirien piilottaminen epoksilla hankaloittaisi mod-piirien asentamista. Nykyinen piirilevy tuskin jää viimeiseksi ja muiden konsolien tavoin piirilevyä ja itse konsolia tullaan myös tulevaisuudessa muokkaamaan alempien valmistuskustannuksien toivossa.
Lähteet:
Texyt
TechSpot

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.