Lisävarmuutta Xbox 360 + HDMI -epäilyihin

Ilkka Ketola
26. maaliskuuta, 2007 12:24

Tammikuussa nettiin "vuosi" kuva Xbox 360 -konsolin takapaneelista, jossa oli HDMI-liitin. Viime viikolla Game Informer julkaisi kuvan ja speksit mustasta Xboxista ja Engadget täydensi tietoja mm. ristimällä laitteen Eliteksi. Nyt Microsoftin työntekijä on ehkä vahingossa vahvistanut huhut.
Niin sanottu vahvistus HDMI-liittimellä varustetulle Xboxille saatiin MSDN:n foorumeilla käydyssä keskustelussa. Kun palstalla kysyttiin, vaatiiko Xbox 360:een tuleva HDMI-liitin muutoksia koodiin, vastasi Microsoftin työntekijä Shawn Hargreaves ytimekkäästi "muutoksia ei tarvita." Vastaus on tulkittu huhut vahvistavaksi lipsahdukseksi.
Mikäli Microsoft todella suunnittelee terästetyn Xboxin tuomista markkinoille, tapahtuu virallinen julkistus todennäköisesti pian. Gaming Bits epäilee, että uudistetusta Xboxista tiedotetaan yksivuotissyntymäpäivänä eli tänä keskiviikkona, jolloin ainakin Australian Microsoft aikoo tehdä tärkeän tiedotuksen Xbox 360:een liittyen.
Huhujen mukaan Xbox 360 Elite on alkuperäisen Xboxin tapaan oheislaitteitaan myöten täysin musta. Laitteen epäillään tukevan täyttä teräväpiirtoresoluutiota (1080p), ja HDMI-liittimen lisäksi laitteessa pitäisi olla uutuutena 120 gigatavun kovalevy. Parannuksia voi olla tulossa myös piirisarjoihin, myös melutasoa on joidenkin huhujen mukaan alennettu.
Lähteet:
Gaming Bits
Xboxic
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.