Apple TV hakkeroitu

Ilkka Ketola
26. maaliskuuta, 2007 11:39

Apple TV, television ja tietokoneen yhdistävä laite Applelta, on ollut markkinoilla vasta vajaan viikon, mutta laite on jo nyt onnistuttu hakkeroimaan. Laitteeseen on jo mm. onnistuneesti asennettu isompi 120 gigatavun kovalevy vakiona olevan 40-gigaisen tilalle ja videotukea laajennettu Xvid- ja DivX-koodekeille.
Laitteen parantelu mahdollistui, kun laitteen käyttöjärjestelmän havaittiin olevan riisuttu version maceissa käytössä olevasta OSX:stä. Siirtämällä Apple TV:n kovalevyn Macinsa sisälle pääsee näppärästi käsiksi Apple TV:n sisältöön ja sitä muokkaamaan.
Netistä löytyy jo Apple TV:n kovalevyn image, jonka avulla tavallisesta macista voisi periaatteessa tehdä Apple TV:n lailla toimivan laitteen. Operaatio ei kuitenkaan ole aivan suoraviivainen, eikä siinä olla vielä onnistuttu.
Apple TV Hacks-sivusto kerää tietoa ja ohjeita jo onnistuneista virityksistä. Erikoisimpia laitteeseen asennettuja sovelluksia ovat Apache-palvelin ja SSH, joiden avulla laitteesta saa oman näppärän www-palvelimensa.
Apple TV on otettu enimmäkseen ilolla vastaan, ja laitetta on kehuttu toimivaksi ja edulliseksi. Etenkin Euroopassa laitteen ostohaluja kuitenkin jarruttaa se, että sisältöä voi ostaa vain Applen iTunesin kautta -- Euroopan iTunes(e)issa kun ei ole Yhdysvaltojen malliin myynnissä elokuvia tai televisiosarjoja, joten videosisällön joutuu hankkia muuta kautta.
Lähteet:
Bit-Tech.net
T3
Engadget
Apple TV Hacks.net

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.