PlayStation 3 julkaistu Euroopassa ja Australiassa

Kaarlo Räihä
23. maaliskuuta, 2007 13:13

Sonyn PlayStation 3 -pelikonsoli on vihdoin julkaistu myös Euroopassa ja Australiassa. Julkaisu on sujunut ilman ongelmia ja välikohtauksia, mutta kysyntä on ollut odotettua vaisumpaa. Tämän takia konsoleita pitäisi riittää kaikille halukkaille ja Pohjois-Amerikan julkaisun yhteydessä näkynyttä konsolien huutokauppaamista ei todennäköisesti nähdä Euroopassa tai Australiassa.
Isossa-Britanniassa konsolin hankkiminen tuli kuitenkin erittäin kannattavaksi, sillä Lontoon Oxford Streetin Virgin Megastoressa jonottaneet sata ensimmäistä saivat kaupan päälle Sonyn Ray Maguirelta 46-tuumaisen HDTV:n ja taksikyydin kotia. Yhteensä Sony jakoi televisioita yli 250 000 punnan eli noin 368 000 euron arvosta. 17-vuotias Ritatsu Thomas oli ensimmäisenä jonossa ja hän jonotti omaa pelikonsoliaan 36 tuntia. "Oloni on loistava. On hienoa että ihmiset saavat myös ilmaisen television" totesi Thomas. Maguiren mukaan televisioiden jakaminen oli Sonyn kiitos kärsivällisille pelaajille.
Ranskassa Microsoft muistutti PlayStation 3:n jonottajia omalla tervehdyksellään, jossa kerrottiin Xbox 360:n rakastavan juuri sinua.

Pohjois-Amerikassa ja Japanissa konsoli julkaistiin jo viime vuoden marraskuussa, mutta erinäisten ongelmien takia Euroopan julkaisua lykättiin usealla kuukaudella. Eurooppalaiset saavat myös ainoastaan kalliimpaa 60 gigatavun kiintolevyllä varustettua mallia ostoskoriinsa ja myös sekä PlayStation 2 että PlayStation pelien toimivuus Eurooppalaisessa konsolissa on heikompi kuin Pohjois-Amerikkalaisissa ja Japanilaisissa versioissa. Konsolin hinta on myös Euroopassa korkeampi kuin Yhdysvalloissa tai Japanissa ja Euroopassa konsolista joutuu pulittamaan jopa 700 euroa.
Vastaavasti Euroopan julkaisussa Blu-ray- ja pelitarjonta on hieman parempi ja konsolin mediaominaisuudet ovat parantuneet firmware-päivitysten ansiosta. Folding@Homen avulla käyttäjät voivat myös lahjoittaa konsolin luppoaikaa lääketieteellisen laskentaan ja tulevan PlayStation Home -palvelun avulla PlayStation 3:n käyttäjät pääset kommunikoimaan keskenään.
Lähteet:
BBC
Pelaajalehti
Joystiq
Kotaku

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.