LG:n hybridisoitin Suomeen

Lauri Jämsä
22. maaliskuuta, 2007 16:52

LG Electronics on tuomassa huhtikuussa BH100-hybridisoittimensa Suomenkin markkinoille. Erikoiseksi soittimen tekee se, että sillä on mahdollista toistaa sekä Blu-ray- että HD DVD -levyjä. LG kertoo "Super Multi Blue Player -soittimensa tarjoavan kuluttajille parasta mahdollista joustavuutta, modernia muotoilua sekä uuden tason kuvaelämyksiä.
Moniformaattisoitin pääsi julkisuuteen LG:n uutisoitua tammikuun alussa, ennen CES-messuja, tuovansa markkinoille maailman ensimmäisen hybridisoittimen. Laite ei kuitenkaan tukenut DVD Forumin määräämiä ehtoja HD DVD -nimen käytöstä, koska soitin ei osannut toistaa levytyypin interaktiivista iHD-materiaalia. Soitin saapui kuitenkin puutteistaan huolimatta Yhdysvaltojen markkinoille helmikuun alussa.
BH100:n interaktiiviset toiminnot perustuvat BD-Java-tekniikkaan, joka mahdollistaa Blu-ray-levyjen valikoiden ja muiden edistyksellisten ominaisuuden toiston. iHD-tukea laitteeseen ei olla saatu mahdutettua, joten HD DVD -levyjä katsottaessa on tyydyttävä pelkkään elokuvaan, koska interaktiivisen sisällön toisto ei onnistu.
Video- ja audioformaateissa löytyy. Tuettuja ovat muun muassa seuraavat: MPEG-2, VC-1, H.264, MPEG1/2 audio, Dolby Digital, Dolby Digital+, DTS ja DTS-HD audio. Myös DVD-levyjen katseluominaisuus löytyy varustettuna 1080i-tarkkuuteen asti yltävällä skaalauksella. Itse HD-materiaalin saa ulos täydellä 1080p-tarkkuudella.
BH100 saapuu LG:n lehdistötiedotteen mukaan myymälöihin huhtikuun alussa, ja sen arvonlisäverollinen vähittäissuositushinta on 1599 euroa (Yhdysvalloissa 1199 dollaria). Tarkemmat tuotetiedot löytyvät lähteestä.

Lähteet:

LG Finland

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.