Gears of War -peli siirtyy valkokankaalle

Ilkka Ketola
22. maaliskuuta, 2007 11:33

Huippusuosittu Xbox 360 -konsolin peli Gears of War liittyy Halon seuraksi niiden pelien joukkoon, joista on tehty elokuva. Elokuvastudio New Line Cinema on ostanut hittipelin filmatisointioikeudet ja panostaa tuotantoon, jotta valkokankaalle saataisiin yleisöön uppoavaa jälkeä.
Epic Gamesin kehittämä Gears of War on sotapeli, jonka tapahtumat sijoittuvat kaukaiselle Sera-planeetalle. Planeetalla ihmisjoukot taistelevat muukalaisrotu Locus Hordea vastaan. Pelaaja astuu Delta Squad -ryhmän sotilaan saappaisiin, tavoitteena planeetan pelastaminen. Peliä voi pelata moninpelinä Xbox Live -palvelussa.
Gears of Waria on myyty maailmalla jo 3 miljoonaa kappaletta ensimmäisen 2,5 kuukauden aikana sen ilmestymisestä. Peli syrjäytti nopeasti Halo 2:n Liven suosituimpana pelinä. Hittipeli on myös kahminut eri palkintoja, kuten mm. Gamespotin sekä Interactive Achievement Awards -palkinnon vuoden parhaasta pelistä.
Panostamalla käsikirjoitukseen tuotantotiimi pyrkii saamaan aikaan elokuvan, joka vetoaa myös muihin kuin pelin fanaattisimpiin kannattajiin. Monet peleistä tehdyt elokuvat ovat flopanneet heikon näyttelijäkaartin, tuotannon ja käsikirjoituksen vuoksi.
Pelin pääsuunnittelija Cliff Bleszinski on työstänyt "Gearsin" elokuvaversiota yhdessä käsikirjoittaja Stuart Beattien kanssa. Beattie kuuluu Hollywoodin kuumiin nimiin ja on itse kirjoittanut elokuvan Collateral - väärä aika, väärä paikka sekä osallistunut mm. Pirates of the Caribbean ja The Punisher -elokuvien kirjoittamiseen.
Beattie uskoo, että yleisö palkitsee hyvän tarinan ja että pelin ympäristö ja aihe antavat tehtävälle hyvät puitteet. "Minun kannaltani kyseessä on hieno, rikas ja ainutlaatuinen maailma, jollaista en ole aiemmin nähnyt", Beattie ihastelee pelin maailmaa ja vertaa genreä Aliens-elokuvaan.
Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.