Sony listasi PS3-yhteensopivat vanhat pelit

Ilkka Ketola
21. maaliskuuta, 2007 7:13

Sony on julkaissut listan vanhemmille PlayStation-konsoleille suunnitelluista peleistä, jotka toimivat myös uuden PlayStation 3 (PS3) -konsolin eurooppalaisessa versiossa. Japanissa ja Yhdysvalloissa myynnissä olevasta mallista poiketen konsolin PAL-versiosta vanhempien PlayStationeiden pelien rautatason tuki on poistettu ja korvattu ohjelmistoemulaatiolla.
Lista PS3:n emulaattorilla toimivista nimikkeistä on nähtävissä osoitteessa http://faq.eu.playstation.com/bc.
"Mikäli pelisi ei ole tässä listassa, ei PlayStation 3:n emulaattori vielä tue sitä", kertoo viesti sivulla.
Listaan tulee uusia nimikkeitä myöhemmin, kun emulaattoria kehitetään. Vanhojen pelien tuen parantaminen ei kuitenkaan ole Sonyn päätavoite, joten täydellistä tukea ei todennäköisesti nähdä koskaan.
Vanhojen pelien heikentynyt tuki voi alentaa PS3:n myyntiä, sillä PlayStation 2:n omistajat voivat lykätä ostopäätöstään myöhempään. Toisaalta Sony säästää laitteistokuluissaan, ja yhtiö toivookin pääsevän positiiviseen tulokseen jo ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla.
Aiemmin Sony on ilmoittanut, että PS3 tulee tukemaan noin tuhatta vanhaa peliä. PS3 tulee Euroopassa myyntiin tämän viikon perjantaina 23. maaliskuuta miljoonan konsolin voimin.
Lähde:
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.