Microsoft tutkii mahdollista Xbox Live -huijausta

Ilkka Ketola
21. maaliskuuta, 2007 6:39

Microsoftin online-peliympäristö Xbox Liven käyttäjät ovat ilmoitelleet Microsoftille kaapatuista pelaajatunnuksista sekä heidän luottokortteillansa palvelun kautta tehdyistä luvattomista ostoista. Microsoft kertoi tiistaina tutkivansa, onko väärinkäytöksiä tapahtunut.
Xbox Livessä voi maksaa esimerkiksi peleistä, videoista ja muusta sisällöstä virtuaalisella rahalla, "Microsoft-pisteillä". Virtuaalirahaa voi ostaa oman pelaajatunnuksensa (Gameragin) käyttöön luottokorteilla. Xbox Livellä on yli 6 miljoonaa käyttäjää.
"Olemme viime aikoina saaneet ilmoituksia Xbox Livessä tapahtuneista huijauksista ja varastetuista tunnuksista", kommentoi Microsoftin edustaja CNET News.comille annetussa lausunnossa. Lausunnossa korostetaan, että palvelun turvallisuus on Microsoftille erittäin tärkeää ja yhtiö selvittää kaikki raportoidut väärinkäytösepäilyt.
Turhautuneet pelaajat ovat jo jonkin aikaa valitelleet väärinkäytöksistä eri keskustelupalstoilla, mm. Xbox.comissa. Monet ovat olleet myös turhautuneita Microsoftin tähänastiseen toimintaan.
"Xbox Live -tunnukseni murrettiin ja luottokorttitiedot varastettiin pisteiden hankintaan...Microsoftin vastaus: 'No, kannattaa ottaa yhteyttä luottokorttiyhtiöösi, me emme voi tehdä mitään'", kirjoitti eräs turhautunut palstalle viime kuussa.
Turvallisuustutkija Kevin Finisterre kertoo myös joutuneensa tunnuskaappauksen uhriksi. Finisterre oli pelannut ystäviensä kanssa Haloa, kun osa vastapuolen pelaajista oli uhannut kaapata heidän tunnuksensa. Seuraavana päivänä Finisterren tyttären tunnus oli lukittu ja järjestelmä ilmoitti jonkun muun jo käyttävän kyseistä tunnusta.
Myös Finisterre kertoo kommunikoinnin Microsoftin virallisen tukilinjan kanssa olleen takkuista. Finisterre on lisännyt kotisivuilleen editoidun version Microsoftin kanssa käymistään puhelinkeskusteluista.
Tietomurron lisäksi on myös epäilty, että kaappauksen uhrit ovat huijattu antamaan tunnuksestaan niin paljon tietoja, että huijarit ovat voineet ottaa yhteyttä Microsoftin ja muuttaa tunnusten tiedot mieleisikseen.
Lähde:
CNET News.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.