Digi-TV:n maksukanavat toimimaan yhdellä kortilla

Ilkka Ketola
21. maaliskuuta, 2007 12:01

Maksukanavien tulee kaikkien toimia yhden yhteisen kortin avulla, kun Suomessa siirrytään täysin digitaalisiin lähetyksiin tämän vuoden syyskuun alussa. Vaatimus koskee siis sekä voimassa olevia että uusia toimilupia.
Valtioneuvosto päätti digitaalisen televisiotoimilupamääräysten muuttamisesta tänään keskiviikkona.
HS.fi:n mukaan päätös aiheutti muutoksia More Entertainment Finlandin, MTV:n, Sub TV:n, Suomen Urheilutelevision, SW Televisionin, TV5 Finlandin ja The Walt Disney Companyn toimilupaehtoihin lisäämällä vaatimuksen salauskortista. Vastaava määräys on jo sisällytetty joulukuussa 2006 myönnettyihin uusiin, 1.9.2007 voimaan tuleviin toimilupiin.
Toimilupamuutoksella halutaan parantaa kuluttajien mahdollisuuksia hankkia ja käyttää maksullisia televisiopalveluja. Kuluttaja ei enää joudu hankkimaan useita kortteja katsoakseen eri maksukanavia. Useat kortit voisivat aiheuttaa ongelmia myös siksi, että monissa digi-TV-vastaanottimissa on vain yksi korttipaikka.
Yhden kortin järjestelmä tarkoittaa sitä, että jos ohjelmistoluvanhaltija suojaa televisiolähetyksensä, suojaus tulee toteuttaa yhteistyössä muiden alan toimijoiden kanssa niin, että kaikkien maanpäällisten digitaalisten televisiolähetysten suojaus voidaan purkaa yhdellä salauskortilla.
Määräys tulee voimaan 1.9.2007 alkaen, jolloin Suomessa on siirrytty kokonaan digitaalisiin televisiolähetyksiin.
Lähteet:
Valtioneuvosto (tiedote)
HS.fi

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.