Toshiba näreissään Blu-raylle

Lauri Jämsä
19. maaliskuuta, 2007 19:04

Toshiba ei ole ollut kovin innoissaan Blu-ray-tiimin voitonjulistuksista viime aikoina. Toshiban HD DVD -osaston apulaispäälikkö Olivier Van Wynendaele onkin kutsunut Blu-rayn tukijoiden uutisointeja propagandaksi.
Viime viikolla Blu-ray Disc Association kertoi oman formaattinsa myyvän Yhdysvalloissa samassa ajassa 3 elokuvalevyä, kun HD DVD myy yhden. Tieto sinällään pitänee paikkansa, mutta Wynendaelen mukaan osa Blu-ray-formaatin myyntiluvuista on tullut kuluttajien lunastettuaan ilmaisen kylkiäiselokuvansa, jonka ovat saaneet ostaessaan PlayStation 3 -pelikonsolin.
Hän myöskin kertoo Toshiban myyneen Yhdysvalloissa 200 000 HD DVD -soitinta. Samaan aikaan mennessä Blu-ray-soittimia oli mennyt 30 000 kappaletta. PS3-konsoleita ei kuulemma pitäisi laskea lukuihin mukaan, koska ei ole varmaa, että kuinka moni konsolin omistajista laitteellaan todella katsoo teräväpiirtoelokuvia.
Koska teräväpiirtosoittimien myyntimäärät eivät ole kuin alle yhden prosentin luokkaa myydyistä DVD-soittimista, ei Wynendaelen mukaan formaattisotaa pitäisi vielä todellakaan julistaa päättyneeksi.

Lähteet:
CrunchGear
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.