Digikanavat sähköverkon välityksellä ympäri taloa?

Lauri Jämsä
18. maaliskuuta, 2007 5:52

Saksalainen Devolo on esitellyt CeBIT-tapahtumassa uutta tekniikkaa, jolla pystytään siirtämään digitaalivideosignaalia käyttämällä hyväksi talon valmista sähköverkkoa.
Datan siirtäminen sähköverkossa on onnistunut jo pidemmän aikaa. Devolon uusi tekniikka keskittyy kuitenkin ensimmäisten yritysten joukossa hyödyntämään sähköverkkoa televisiosignaalin välittämisessä. Järjestelmä on suunniteltu lähinnä kotitalouksiin, Devolon ilmoittama 200 metrin kantomatka riittää hieman isompaankin taloon. Tällä hetkellä tekniikalla pystytään siirtämään vain yhtä digitaalista kanavaa kerrallaan. Devolo aikoo kuitenkin saada nostettua kanavakapasiteettia, että eri puolilla taloa pystyttäisiin katselemaan eri kanavia.
"Muunnin kytketään päätelaitteeseen (digisovitin tai vastaava), ja se muuntaa televisiosignaalin IP-signaaliksi." kertoo Devolon edustaja Andre Jansen.
Devolo ei ole kertonut vielä hintatietoja eikä saatavuusajankohtaa.
Yrityksen mukaan ensi vuonna pitäisi olla saatavilla tekniikkaa, jolla onnistuisi myös kaapeli- sekä satelliittisignaalien siirtäminen sähköverkon välityksellä.

Lähteet:
BBC News

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.