Sony: PS3 vauhdittaa Blu-ray-elokuvamyyntiä

Ilkka Ketola
16. maaliskuuta, 2007 12:29

Sonyn PlayStation 3 (PS3) -konsoli on uusista pelikonsoleista ensimmäinen, jossa on sisäänrakennettuna teräväpiirtoelokuville suunniteltu optinen asema. Sonyn ratkaisua liittää sen itse kehittämä Blu-ray-asema on kritisoitu, sillä asemasta on alkuvaiheessa vain vähän hyötyä kuluttajille, se myöhästytti konsolia ja nostaa sen hintaa. Sony UK:n edustaja näkee Blu-ray-integraatiossa myös positiivista, kun PS3:n myynti kasvattaa myös Blu-ray-elokuvien myyntiä.
Iso-Britannian Sonyn edustaja Nick Sharples kertoo, että puolet PS3:n ennakkoon tilanneista on tilannut samalla myös Blu-ray-elokuvan. Sharples näkeekin Blu-ray-aseman keskeisenä, kun PS3 tavoittelee asemaa olohuoneen viihdekeskuksena.
Sharplesin näkemykset eivät välttämättä ole täysin perusteettomia, sillä Reuters kertoi torstaina Blu-ray-soitinten myynnin nousseen PS3:n ansiosta viisinkertaiseksi HD DVD -soittimiin verrattuna. HD DVD -leirin mukaan elokuvien myynti on kuitenkin vielä tasoissa, vaikka Sony kehuukin Blu-ray-elokuvien menevän jo paremmin kaupaksi.
Sharplesin tapaan Sony Computer Entertainment Europen toimitusjohtaja Phil Harrison kehuu PS3:a gamasutran haastattelussa. Harrisonin mukaan PS3 on markkinoiden paras Blu-ray-soitin. Lisäksi hän näkee, että Blu-ray-elokuvien huomattavasti DVD-levyjä suurempi kapasiteetti on tarpeen uusia ja entistä näyttävämpiä pelejä tehtäessä. Harrison uskoo muiden konsoleiden kompuroivan juuri kapasiteettiongelmien vuoksi.
PS3 tulee myyntiin Euroopassa tasan viikon päästä perjantaina 23. maaliskuuta. Sony tarjoaa eurooppalaisille konsolin kylkiäisenä tuoreinta James Bondia, Casino Royale -elokuvaa Blu-ray-julkaisuna. Levyä eivät kuitenkaan saa kaikki, vaan ainoastaan 500 000 ensimmäistä PlayStation Network -palveluun rekisteröitynyttä. Rekisteröityminen palveluun on ilmaista.
Euroopassa myyntiin tulee aluksi kalliimpi ja ominaisuuksiltaan parempi versio konsolista, jossa on 60 gigatavun kiintolevy. Suomessa konsolin jälleenmyyntihinta on luultavasti noin 650-700 euroa. Blu-ray-levyillä julkaistavien pelien suositushinnaksi Sony on asettanut 59,99 euroa.
Lähteet:
PC Advisor
Gamasutra
Reuters

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.