Xbox Liven vastine Windowsille julkaistu

Lauri Jämsä
14. maaliskuuta, 2007 23:14

Microsoft on julkaissut Windowsille palvelun, joka yhdistää Xbox Live -pelaajat sekä Windows-pelaajat yhdeksi kokonaisuudeksi.
Games for Windows - Live -nimellä kulkevan nettipelipalvelun avulla yli kuusi miljoonaa Xbox Liveen rekisteröitynyttä pelaajaa pystyvät kommunikoimaan ensimmäistä kertaa PC-ympäristön käyttäjien kanssa. Palvelun on määrä aloittaa toimintansa 8. toukokuuta, jolloin julkaistaan myös Windows Vista -versio suositusta Xboxin Halo 2 -pelistä.
Kesäkuussa julkaistaan Shadowrun-peli, joka mahdollistaa ensimmäisen kerran konsoli- ja Windows-pelaajien liittymisen keskenään samaan peliin. Samaa ominaisuutta tukeva UNO julkaistaan myös tänä vuonna. Uusi verkkopelipalvelu tulee olemaan saatavilla kaikkialla maailmassa, missä Xbox Livekin toimii.
"Ryhdyimme viisi vuotta sitten rakentamaan palvelua, joka nyt asettaa verkkopelaamisen standardin." kertoo Peter Moore, Microsoftin Entertainment and Devices -divisioonan interaktiivisen viihteen varapääjohtaja. "Live-palvelun laajentaminen Games for Windows -puolelle on hyödyllistä kahdesta syystä: toisaalta yhdistämme kaksi peliyhteisöä, joilla on yhteisenä intohimona verkkopelien pelaaminen ja toisaalta parannamme pc-pelaajien verkkopelikokemusta, sillä he ovat pitkään halunneet saumattomia verkkopeli- ja puhekommunikaatioyhteyksiä."
Games for Windows - Live -palvelun käyttö on Xbox Live -yhteisöön liittyneiltä ilmaista. Järjestelmän käyttömaksut tulevat olemaan samat sekä Xbox että Windows-pelien osalta, joten saatavilla on tutut Silver- ja Gold-pelitilit. Windows-palvelua käytettäessä on mahdollista käyttää samaa käyttäjätunnusta sekä ystävälistaa, kuin Xbox Livessä.

Lähteet:
Microsoft
Digitoday.fi

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.