Myös PowerDVD:n AACS-salausavain löydetty, AnyDVD HD tukee Blu-rayta

Kaarlo Räihä
5. maaliskuuta, 2007 7:04

Doom9-foorumin jäsenet ovat löytäneet jälleen uuden aukon AACS-kopiointisuojauksesta, jota käytetään HD DVD ja Blu-Ray -elokuvien suojauksena. jx6bpm -nimimerkkiä käyttävä henkilö paljasti eilen PowerDVD 7 -ohjelman salausavaimen, jonka avulla salauksen voi purkaa kaikista elokuvista, jotka toistuvat PowerDVD 7 -ohjelmalla. Tämä löytö ei ole kuitenkaan kovin merkittävä, sillä huhujen mukaan Slysoftin AnyDVD HD -ohjelmassa on tämä sama avain käytössä, joka tarkoittaa sitä että Slysoftin työntekijät olivat löytäneet avaimen jo aikaisemmin.
Löytö varmistaa kuitenkin sen että CyberLinkin PowerDVD ja InterVideon WinDVD ohjelmien suojaukset on kierretty ja tämän takia kaikkien tällä hetkellä myynnissä olevien HD DVD ja Blu-Ray -elokuvien kopiointisuojaukset voi kiertää käyttäen ohjelmien salausavaimia. Molemmista ohjelmista on tulossa uudemmat versiot, mutta ainakaan toistaiseksi ei ole julkaistu elokuvaa, joka ei toimisi kyseisten ohjelmien kanssa, joten päivittämisellä ei ainakaan toistaiseksi ole kiirettä käyttäjien kannalta.
Slysoft on myös julkaissut uuden beta-version AnyDVD HD -ohjelmasta ja uuden version tärkein uudistus on tuki Blu-ray-elokuville. AACS-suojauksen ohella AnyDVD HD poistaa Blu-ray-elokuvista myös aluekoodit (Region codes), joten muidenkin kuin oman markkina-alueen elokuvien katselu ja kopiointi onnistuu nyt tietokoneella helposti.
AACS LA on myös aloittanut omat toimensa AACS:n tulevaisuuden turvaamiseksi lähettämällä vaatimuksia, joissa pyydetään mm. poistamaan AACS-kopiointisuojauksen kiertämiseen tarkoitetut ohjelmat internetistä ja kertomaan kuka on ohjelman laittanut internetiin muiden saataville.
Lähteet:
Doom9
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.