Sony tuo kilpailijan iPodille

Kaarlo Räihä
2. maaliskuuta, 2007 11:28

Sony tuo markkinoille ensimmäisen Walkman-soittimensa, jolla musiikin kuuntelun lisäksi pystyy myös katselemaan videoita. NW-A800 -sarjan soittimia tulee myyntiin kolme eri versiota. NW-A808 sisältää 8 gigatavua flash-muistia, NW-A806 mallissa on 4 gigatavua flash-muistia ja NW-A805:ssa on 2 gigatavua flash-muistia. Tallennuskapasiteetin määrä on ainoa asia, joka erottaa soittimet toisistaan.
Kaikista malleista löytyy kahden tuuman LCD-värinäyttö, jonka resoluutio on 240x320 ja litium-ion –akku, jolle luvataan 30 tuntia toistoaikaa musiikkia kuunnellessa ja 8 tuntia videoita katsellessa. Soittimet tukevat audiota AAC, WMA, MP3 ja ATRAC muodoissa, mutta DRM-suojatut WMA (PlaysForSure) tai AAC (FairPlay) tiedostot eivät soittimissa toistu. Videoiden suhteen soittimen luvataan toistavan MPEG-4 ja H.264/AVC muodossa olevia videoita. Soittimella onnistuu myös JPEG-muodossa olevien valokuvien katselu.
Soittimen akkujen lataus ja tiedostojen siirto soittimeen onnistuu USB-kaapelin kautta. Soittimen mukana tulevat Sonyn omat kuulokkeet. Musiikin ja videoiden siirto soittimeen onnistuu Sonyn omalla SonicStage-ohjelmalla. Aluksi myyntiin tulee vain NW-A808 versio, jonka hinta on noin 290 euroa. Hinta on ainakin aluksi korkeampi kuin Applen iPod Nanon hinta, mutta NW-A808 on ominaisuuksiensa valossa parempi soitin vaikka kooltaan se on hieman suurempi (NW-A808 88,0 x 43,8 x 9,1 millimetriä ja iPod Nano 90 x 40 x 6,5 millimetriä).

Lähteet:
Digitoday
Engadget
Sony

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.