Microsoft oikeuteen Office Live -nimen käytöstä

Lauri Jämsä
2. maaliskuuta, 2007 19:32

Office Live LLC on haastanut Microsoftin oikeuteen Office Live -nimen käytöstä.
Office Live LLC on online-yhtiö, joka tarjoaa esimerkiksi ilmaista apua internet-markkinointiin ja kotisivusunnitteluun. Yhtiö on rekisteröinyt Office Live -tavaramerkin vuonna 2002. Microsoft puolestaan lanseerasi oman Office Live -tuotteensa 2006-vuoden marraskuussa.
Microsoftin julkaistua Office Live -palvelunsa, haastoi Office Live LLC heidät oikeuteen 29. joulukuuta 2006. Yritykset kuitenkin sopivat yrittävänsä päätyä keskustelemalla sopuratkaisuun, mutta 12.2.2007 heidän tavatessaan sovintoyritys mielessä, ei kuitenkaan yhteisymmärrykseen päästy.
"On shokeeraavaa, että Microsoft vähät välittää muiden yritysten omaisuudesta, ja valitsee nimen, joka kuuluu toiselle yritykselle. Verkko-ohjelmisto voi olla suuri juttu, mutta Microsoftilla ei ole oikeutta käyttää luvatta tavaramerkkiämme.", kertoi lausunnossaan Office Live LLC:n toimitusjohtaja Lenny Targon.
"Microsoft käyttää yleisiä sanoja yleisellä tavalla ja yhdistää ne hyvin tunnettuun Microsoft-tuotemerkkiin. Emme usko, että Office Live LLC omistaa tavaramerkkiä tai olisimme rikkoneet mitään heidän oikeuksiaan.", kertoo CBC Newsille lähettämässään sähköpostissa Microsoftin edustaja Jack Evans.

Lähteet:
CBC News
Dailytech

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.