BitTorrentin latauspalvelulla ongelmia heti ensimetreillä

Lauri Jämsä
1. maaliskuuta, 2007 17:09

BitTorrentin uuden mediakaupan (BitTorrent Entertainment Network) alkutaipale on ollut kivikkoinen. 26.2.2007 avatulla palvelulla on ollut heti alkuun vaikeuksia käytössä olevan tekniikan kanssa, varsinkin tuotteiden toimituksessa asiakkaille.
Suurin osa ongelmista on alkanut vasta, kun kuluttaja on saanut maksettua haluamansa ladattavan sisällön. Ongelmat ovat ilmenneet siten, että palvelu ei ole enää osannut tunnistaa käyttäjän PC-tietokonetta. Macintosh-koneilla selaus on taas vastaavasti toiminut täydellisesti. Tämä ei kuitenkaan auta juuri ketään, koska ladattavat videotiedostot on suojattu Microsoftin DRM-tekniikalla, eikä niitä ole mahdollista katsella muilla kuin Microsoftin Media Playerilla.
Luultavasti ongelmat saadaan kuitenkin kuriin nyt, kun ne on havaittu, mutta ei tapahtuma ainakaan hyvää kuvaa palvelun laadusta anna. BitTorrentin edut kuitenkin puolustavat latauspalvelua, koska niihin kuuluu mm. edullinen hinta sekä nopeampi latausnopeus kuin kilpailijoilla. Ylläpitokustannuksetkin ovat pienemmät verrattuna kilpailijoihin, koska asiakkaat myös jakavat tiedostoja ladatessaan niitä.
Lähteet:
Engadget

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.