Sony kommentoi PS3-konsolin yhteensopivuusongelmakohua

Lauri Jämsä
28. helmikuuta, 2007 14:22

Noin viikko sitten uutisoimme PlayStation 3:n Euroopan version yhteensopivuusongelmista vanhojen PS2-pelien kanssa. Euroopassa maaliskuun 23. päivänä myyntiin tulevasta uutuuskonsolista on poistettu piirit, joilla vanhojen pelien taaksepäin yhteensopivuus oli toteutettu. PlayStation 2 -konsolin pelien yhteensopivuus onkin toteutettu täysin ohjelmallisesti. Nyt Sonylta on saatu viimeinkin vastauksia yhteensopivuusongelmista heränneeseen kohuun.
"Olemme määrittämässä yhteensopivien tuotteiden lukumäärää, ja jatkammekin tätä edelleen. On kuitenkin mahdotonta tarjota tarkkaa listaa yhteensopivista peleistä tässä vaiheessa, mutta lähempänä julkaisupäivämäärää kuluttajilla on mahdollisuus tarkistaa mitkä pelit ovat yhteensopivia ja mitkä eivät.", kertoi Sonyn Euroopan edustaja.
Keskustelua on ollut myös Euroopassa julkaistavan konsolin huonommuudesta verrattuna muualla julkaistuihin malleihin. Tähän Sonyn edustaja toteaa vain Euroopan julkaisun olevan kaikin puolin yhtä tehokas kuin Pohjois-Amerikan ja Japaninkin julkaisut.
Oikean yhteensopivuuden määrän ja laadun näkeekin vasta ensimmäisten konsolien saapuessa markkinoille. Sony ei kuitenkaan lupaa keskittävänsä paljoa resurssejaan yhteensopivuusongelmiin, vaan aikoo pitää pääpainon uusien pelien ja viihdeominaisuuksien kehittämisessä. Firmware-päivityksiä tullaan kuitenkin julkaisemaan ja yhteensopivien pelien listaa kasvattamaan.

Lähteet:
Techshout.com

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.