HD VMD -soittimille ensimmäinen jälleenmyyjä Yhdysvalloissa

Lauri Jämsä
28. helmikuuta, 2007 22:16

Blu-rayn sekä HD DVD:n kanssa teräväpiirtomarkkinoille kilpailemaan noussut HD VMD -formaatti saa uutta tuulta siipiensä alle. Formaatin kehittäjä ja soitinvalmistaja New Medium Enterprises (NME) on saanut USA:ssa ensimmäisen markkinointikanavan soittimilleen yhdysvaltalaisesta PC Rush -ketjusta.
HD VMD (Versatile Multilayer Disc) -soittimia tulee saataville kaksi eri mallia. HD VMD Media Player Duo sekä HD VMD Media Player Quattro. Ensimmäisen mallin myyntihinta tulee olemaan 199 dollaria ja jälkimmäisen 249 dollaria. Soittimet ovat tulossa saataville toisella vuosineljänneksellä ja ne kykenevät toistamaan teräväpiirtosisältöä sekä tavallisia CD- ja DVD-levyjä.
VMD-formaatti perustuu punaiseen laser-valoon ja tukee jopa kahdeksankerroksisia levyjä. Tulossa olevat myyntilevyt ovat kuitenkin joko kaksi- tai nelikerroksisia. Tallennustilaa on noin viisi gigatavua kerrosta kohden. Pienempi tallennuskapasiteetti verrattuna muihin formaatteihin ei kuitenkaan tarkoita suoraan huonompaa kuvanlaatua, vaan se riippuukin enemmän käytetyn pakkausalgoritmin tehokkuudesta.
VMD-levyjen on tarkoitus levitä ympäri maailmaa, jopa tänne Pohjoismaihin asti. Ajankohdaksi Eurooppaan saapumiselle valmistajan kotisivuilla ilmoitetaan toukokuu, mutta on sitä ennenkin tyhjiä lupailtu teräväpiirtomarkkinoilla. Se on myös miettimisen arvoinen asia, että mahtuuko markkinoille enää kolmatta formaattia, vaikka se olisikin hieman muita edullisempi.

Lähteet:
Yahoo!
New Medium Enterprises

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.