Sony pudottaa Blu-Ray -soittimien hintatasoa

Lauri Jämsä
27. helmikuuta, 2007 13:33

Sonyn taisteluinto ei ole vähentynyt teräväpiirtosoittimien saralla. Tästä todisteena ennen kesää markkinoille tuleva, juuri julkaistu Blu-Ray –soitin, BDP-S300. HD DVD –soittimia onkin ollut jo saatavilla jonkin aikaa, ja mikä tärkeintä, edullisemmin. Julkaistu uutuus kuitenkin kirii eroa umpeen 599 dollarin hinnallaan.
Sonyn nykyiseen teräväpiirtosoitinten lippulaivaan, BDP-S1:een verrattuna uutuuslaitteessa ei ole dramaattisia eroja. Se on kuitenkin pienempi, lähempänä tavallisten DVD-soittimien kokoluokkaa, ja se soittaa perinteisiä CD-levyjä. 599 dollarin hinta ei ole kuitenkaan mikään huippuedullinen siinä mielessä, että myös Blu-Ray –asemalla varustetun, edullisemman version Playstation 3 –konsolista, saa 499 dollarilla.
Soittimesta löytyy HDMI-liitäntä ja ulos saa 1080p-videokuvaa 24 kuvan sekuntinopeudella. Myös analoginen komponenttiliitäntä 1080i-ulostulolla löytyy. Tavallisten DVD-elokuvien skaalaus täyteen 1080p-tarkkuuteen tehdään jo soittimessa, joten vanhoistakin elokuvista saadaan kaikki irti. Tarkempia tietoja löytyy juuri ulostulleesta Sonyn lehdistötiedotteesta.

Lähteet:
Sony
Ars Technica
Yahoo! News

Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.