PS3-pelien hinnoittelu Euroopassa selvinnyt

Kaarlo Räihä
26. helmikuuta, 2007 20:23

Sony on julkaissut PlayStation 3 -peliensä hinnoittelun Euroopassa. Blu-ray-levyillä julkaistavien pelien kuten Motorstorm ja Resistance: Fall of Man suositushinta on 59,99 euroa. Sonyn hinnoittelu ei päde kuin Sonyn itse julkaisemille peleille, joten muut julkaisijat voivat päättää peliensä hinnoittelun itse. Sama käytäntö on muissakin pelikonsoleissa. Fyysisten levyjen ohella pelejä voi ostaa myös PlayStation Networkin kautta. Näitä pelejä ovat mm. BlastFactor, flOw, Super Rub ja Tekken 5: Dark Resurrection ja näiden pelien hinnat vaihtelevat ainakin aluksi 2,99 ja 9,99 euron välillä.
Peleihin tulee saataville myös ostettavaa lisäsisältöä kuten uusia kappaleita SingStariin tai uusia autoja, ratoja ja pelimuotoja MotorStormiin. Uuden sisällön hinta alkaa 0,99 eurosta, mutta varsinaista hintakattoa ei ole annettu.
Maksullisen sisällön ohella PlayStation Networkista löytyy ilmaista sisältöä kuten Gran Turismo HD Concept, joten internet-yhteyden omistavat pääsevät pelaamaan konsolilla vaikka eivät konsolin hankinnan yhteydessä ostaisi pelejä erikseen.
Microsoftin Xbox 360 ja Nintendon Wii käyttävät hyvin samanlaisia hinnoittelumenetelmiä, joten ainakin tällä osa-alueella konsolit ovat hyvin tasaveroisia, eikä pelaajan tarvitse hylätä konsoliaan liian kalliiden pelien takia. Kaikille konsoleille löytyy myös yksinkertaisempia ja edullisempia pelejä laitteiden verkkopalveluista, jos täysihintaiset uutuudet eivät kiinnosta. Kaikki konsolit tukevat myös aikaisempien versioidensa pelejä, joten edullista ja laadukasta sisältö löytyy jo nyt markkinoilta.
Lähteet:
Sony (lehdistötiedote)
Sony (lehdistötiedote)

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.