WinDVD 8:n AACS-salausavain löydetty

Kaarlo Räihä
25. helmikuuta, 2007 20:20

Doom9-foorumin jäsenet ovat jälleen löytäneet uuden aukon AACS-salauksesta, jota käytetään HD DVD ja Blu-Ray -elokuvien kopiointisuojauksena. ATARI Vampire -nimimerkin taakse kätkeytyvä henkilö julkaisi eilen yhden WinDVD 8 -ohjelman salausavaimista, jonka avulla salauksen voi purkaa kaikista elokuvista, jotka toistuvat WinDVD 8 -ohjelmalla.
Uudesta avaimesta ei ainakaan toistaiseksi ole mitään erikoista hyötyä sillä aiemmin löydetty ns. processing key pystyy purkamaan nämä samat elokuvat. Käytännössä löytö pakottaa kuitenkin InterVideon julkaisemaan uuden version WinDVD 8 -ohjelmasta, sillä nyt löydetyn avaimen käyttäminen uusilla Blu-ray ja HD DVD -elokuvilla tullaan estämään. Todennäköisesti uusi versio WinDVD:stä on ollut kehityksen alla siitä lähtien kun ensimmäiset elokuvakohtaiset AACS-salausavaimet julkaistiin, mutta löydön avulla InterVideo pystyy paikkaamaan ainakin yhden tunnetun tietoturva-aukon ohjelmastaan. CyberLinkin PowerDVD -ohjelma on myös todennäköisesti altis samanlaiselle hyökkäykselle, jossa mediasoittimen käyttämä AACS-salausavain etsitään soittimen käyttämästä muistista.
AACS LA ei ole ainakaan toistaiseksi ilmoittanut mistään toimenpiteistä nykyisen tilanteen korjaamiseksi vaikka ensimmäiset keinot AACS-salauksen kiertämiseen julkaistiin yli kuukausi sitten.
Lähteet:
Doom9
Engadget HD
Slashdot

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.