TTVK vaatii miestä poistamaan videoita YouTubesta

Kaarlo Räihä
22. helmikuuta, 2007 7:50

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) on vaatinut vaasalaista Kenneth Nymania poistamaan hänen YouTubeen laittamansa videot. Kenneth Nyman tunnetaan YouTubessa kentsu99-nimimerkillä ja hänen sivuiltaan löytyy kotimaisten ja ulkomaisten artistien kuten Scorpionsin, Olavi Uusivirran, Viikatteen ja Sir Elwoodin videoita, joissa on yksi still-kuva yhtyeestä tai artistista ja tämän musiikkia taustalla. Nyman ei näe itse toiminnassaan mitään väärää vaan hän uskoo vakaasti musiikkivideoiden auttavan artisteja promotoimaan musiikkiaan. Nyman lupaa kuitenkin poistaa videot sivuiltaan, jos artistit pyytävät sitä.
Nymanin YouTube-sivu on ollut erittäin suosittu sillä sen kautta on katsottu yli 350 000 videota, joten videoiden ohella myös musiikki tuntuu kiinnostavan YouTuben käyttäjiä. TTVK ei näe asiaa yhtä positiivisesti, joten TTVK uhkaileekin juristinsa välityksellä Nymania mahdollisesta rangaistuksesta, joka voi maksimissaan olla kaksi vuotta vankeutta ja sakkoja. Tämä ei kuitenkaan pelota Nymania, joka on varma että hänen toimintansa on moraalisesti oikeutettua. "Olen valmis vaikka sakkoihin ja vankeusrangaistukseen, jos asia menee niin pitkälle" toteaa Nyman. "Olen vakuuttunut siitä, että YouTubeen lataamani videot saavat aikaan enemmän hyvää kuin pahaa" jatkaa Nyman, joka on ilmaissut kantansa myös YouTubeen laittamassaan videossa.
Asian puinti tuskin jää kuitenkaan tähän vaan TTVK joko haastaa Nymanin oikeuteen tai todennäköisemmin pyytää YouTubea poistamaan tekijänoikeutta rikkovat videot palvelusta.
Lähteet:
Piraattiliitto
Digitoday

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.