Skype Pro tuli Eurooppaan

Kaarlo Räihä
21. helmikuuta, 2007 14:18

Erittäin suosittu verkkopuheluita tarjoava Skype on tuonut uuden Skype Pro -palvelun myös Eurooppaan. Suomen lisäksi palvelu tuli käyttöön 14:ssa muussa Euroopan maassa. Skype Pro on kuukausimaksullinen palvelu, jossa kahden euron kuukausimaksulla välttää kokonaan minuuttiveloituksen soittaessaan Skypestä lankapuhelimeen. Puhuminen ei ole kuitenkaan aivan ilmaista sillä Skype perii 3,9 sentin aloitusmaksun jokaisesta lankaverkkoon tehdystä puhelusta. Puhuminen on kuitenkin edullista verrattuna tavallisen lankapuhelimen käyttöön, sillä Suomessa puheluiden aloitusmaku on yleensä kymmenen sentin luokkaa ja puheluista veloitetaan yleensä sentti jokaiselta alkavalta minuutilta. Lisäksi Skype Pro -pakettiin kuuluu Skype-vastaajapalvelu. Skype tarjoaa alkuun viiden kuukauden sopimusta 10 euron hintaan, johon sisältyy myös 5 euron arvosta puheaikaa.
Suomessa lankapuhelimien määrä on kuitenkin laskussa, joten suomalaisten käyttäjien osalta parasta olisi että myös puhelut matkapuhelimiin onnistuisivat samalla kiinteällä hinnalla. Nykyään matkapuhelimiin soittaminen Skypen kautta maksaa Suomessa 16,5 senttiä minuutilta, joten näiden hintojen osalta Skype ei vielä kilpaile paikallisten matkapuhelinoperaattoreiden kanssa.
Skypellä on maailmanlaajuisesti yli 171 miljoonaa käyttäjää. Erityisesti ilmaiset nettipuhelut, mahdollisuus saada lankaverkon puhelinnumero ja halvat puhelut ympäri maailmaa oleviin matka- ja lankapuhelimiin ovat keränneet Skypelle käyttäjiä. eBay ostikin Skypen vuoden 2005 syyskuussa noin 2,6 miljardin dollarin summalla. Itse Skype Pro -palvelun saatavuus laajenee vielä tämän vuoden aikana, mutta tulevia maita ei vielä paljastettu.
Lähteet:
CdrInfo
iTWire

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.