Saksalainen waretusoikeudenkäynti käynnistyi kahdella tunnustuksella

Ilkka Ketola
19. helmikuuta, 2007 7:18

Saksalaisen FTPWelt.com-wareserverin ylläpitäjät ovat myöntäneet syyllisyytensä laittomien ohjelmien, pelien ja elokuvien tarjoamiseen. Kolmas epäilty, lakimies Bernhard Syndikus, sen sijaan kieltää syyllistyneensä mihinkään laittomaan.
Mühlhausenissa pidetty oikeudenkäynti on perua vuoden 2004 poliisiratsiasta, jolloin Syndikus sekä kaksi muuta syytettyä, veljekset Daniel ja Thomas R., pidätettiin. FTPWelt.comin kautta liikkui lähinnä piratoitua pornografista materiaalia. Poliisin mukaan syytetyt ehtivät tienata toiminnallaan noin miljoona euroa.
Syyttäjä vaatii syytettyjä korvaamaan Saksan tekijänoikeusrikkomuksia selvittävälle GVU:lle korvauksia 200 000 euroa. Lisäksi veljeksistä nuorempi, Daniel, saa tekosistaan 24 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen, kun vanhempi veli Thomas selviää 18 kuukaudella. Mikäli syytetty lakimies tunnustaisi, saisi hän 12 kuukauden tuomion.
Syytetty lakimies, Syndikus, on kuitenkin sitä mieltä, että hänen osuutensa laittomuksiin on ollut mitätön ja tahaton. Hän tunnustaa varanneensa sivuston toimintaan käytetyn palvelimen, muttei tiennyt, mihin sitä käytetään.
Sivuston toimintaa pyöritettiin Karibialla sijaitsevalle Tortolan saarelle perustetun firman Internet Payment Systems Ltd. kautta. Karibialta rahat päätyivät pieneen saksalaiseen Breitungenin kylään. Syndikuksen epäillään hoitaneen yrityksen kirjanpidon ja rahanpesun.
Syyttäjä nosti syytteen myös 15 000 palvelun käyttäjää vastaan. Syyttäjän mukaan on ilmeistä, että palvelun käyttäjät tiesivät heidän ostamansa materiaalin olevan laitonta.
Tapauksen oikeuskäsittely jatkuu helmikuun 21. päivä.
Lähteet:
Heise.de
The Register

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.