AACS LA aikoo korjata myös AACS-suojauksen uuden aukon

Kaarlo Räihä
17. helmikuuta, 2007 16:18

AACS-kopiointisuojauksen kehityksestä vastaava AACS LA (Advanced Access Content System Licensing Authority) on joutunut ikävään tilanteeseen sen jälkeen kun AACS-kopiointisuojauksen uusin turva-aukko löytyi. Murtovarmaksi kehuttu suojaus näyttää tällä hetkellä vain pieneltä hidasteelta ja AACS LA sanoo edelleen että ongelmat korjataan tulevaisuudessa. Salausavaimien vaihtaminen, tiettyjen soittimien laittaminen mustalle listalle ja mahdolliset oikeustoimet eivät näytä lohduttavan elokuvastudioita ja uusimman huhun mukaan Fox on vetänyt yksitoista Blu-ray-elokuvaa pois julkaisusta, jotta levyille voidaan lisätä BD+ -kopiointisuojaus.
Elokuvien joukossa ovat mm. Commando, Dances with Wolves (Tanssii susien kanssa), The Silence of the Lambs (Uhrilampaat) ja Dude, Where's My Car?. Elokuvat piti julkaista maalis- ja huhtikuun aikana ja toistaiseksi elokuvilla ei ole tarkkaa julkaisupäivää. Fox ei kuitenkaan perunut kaikkia Blu-ray julkaisujaan vaan esimerkiksi Mr. & Mrs. Smith, Eragon ja Me, Myself & Irene (Me kaksi & Irene) ovat tulossa aikataulun mukaan. Foxin markkinoinnista vastaava Steve Feldstein sanoi kuitenkin että kyse on vain julkaisuaikataulun muokkaamisesta.
HD DVD -leirissä tilanne on hankalampi sillä levyillä ei AACS:n lisäksi voi käyttää muuta kopiointisuojausta, joten jos AACS LA ei saa tilannetta pian parannettua voivat elokuvastudiot ottaa omia "kopiointisuojauksia" käyttöönsä. DVD-Video-levyiltä tutut ARccOS ja RipGuard suojaukset saattavatkin saada tulevaisuudessa seuraajat HD DVD -levyillä. Tämä tarkoittaisi jatkuvaa kissa ja hiiri -leikkiä esimerkiksi Slysoftin AnyDVD HD:n ja elokuvastudioiden välillä.
Lähteet:
AACS LA
High-Def Digest

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.