Slingboxit tulevat Suomeen

Kaarlo Räihä
15. helmikuuta, 2007 7:36

TV-signaalia internetin yli siirtävät Slingboxit tulevat myös Suomen markkinoille. Sling Median viestintäjohtaja Brian Jaquet kertoi Tietokone-lehden haastattelussa 3GSM-messuilla, että yhtiö haluaa laajentaa toimintaansa Euroopassa. Suomeen Slingboxeja tuodaan yhteistyössä Viasatin kanssa, joka on tarjonnut Slingboxeja jo aikaisemmin Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa Viasat Everywhere -palvelun kanssa. Jaquet ei kuitenkaan ollut toistaiseksi aivan varma tuleeko Slingbox Suomessa vähittäiskauppaan vai tuleeko se toistaiseksi vain Viasatin tarjontaan.
Slingboxin hinnoittelua tai julkaisupäivämäärä ei kuitenkaan kerrottu vielä, mutta Ruotsissa Slingboxin hinta ollut noin 2800 kruunua eli noin 300 euroa. Britanniassa videoita pääsee katsomaan helposti matkapuhelimen avulla sillä siellä tarjotaan palvelua 3G-operaattorin kautta, jonka avulla Slingboxin ohjelmavirtaa voi katsella kiinteällä kuukausimaksulla, joka sisältää 80 tuntia katseluaikaa 3G-verkossa. Suomen kohdalla ei kuitenkaan mainittu matkapuhelinoperaattoreita, joten Slingboxin videoiden katseleminen ilman kiinteähintaista datapakettia tulee Suomessa kalliiksi.
"Meidän on taattava yhteensopivuus digiboksien, televisioiden ja muiden laitteiden kanssa. Haluamme, että Slingboxin kaukosäädin on helppo käyttää" Jaquet sanoi Tietokone-lehdelle.
Slingboxin avulla voi yhdistää käytännössä minkä tahansa videolaitteen (DVD-soitin, digiboksi, videonauhuri, turvakamera jne.) internettiin ja tämän jälkeen videota voi katsella internetin ylitse Windows- ja Mac OS X -käyttöjärjestelmillä sekä Symbian- tai Windows Mobile -matkapuhelimilla. Slingboxin avulla voi myös ohjata useita eri laitteita sillä siinä on sisäänrakennettuna infrapuna-kaukosäädin, jota voi käyttää myös internetyhteyden ylitse. Tämän avulla tallentavaa digiboksia voi etäkäyttää esimerkiksi matkapuhelimella, joten ylitöiden yllättäessä käyttäjä voi helposti tallentaa lempiohjelmansa tai katsella sitä työpaikalla.
Lähde:
Tietokone

Lue myös nämä
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.